Spørg os

Kom nu, spørgBernstorff

Dine spørgsmål vil blive besvaret af vores team af faste ejendomseksperter og offentliggjort her.

Når du indsender denne formular, godkender du at vi gemmer dit fulde navn.

 • Spørgsmål:

  Har læst jeres tidligere svar og vil gerne vide om der er noget jeg skal ændre hos skat når jeg sælger min bolig?Mvh. Jacob Nielsen

  Svar:

  Når du sælger en ejerbolig, bør du ændre din forskudsopgørelse og årsopgørelse. Du skal kun betale ejendomsværdiskat for den periode, du bor i boligen. Det gælder også, hvis du flytter før overtagelsesdagen. • Skriv flyttedatoen på din forskudsopgørelse, felt 767, og årsopgørelse, rubrik 189. • Ret desuden dine renteudgifter på forskudsopgørelsen, hvis dine lån ændrer sig. • Det er kommunen, som opkræver grundskyld (ejendomsskat), så det skal du ikke rette hos SKAT.  
 • Spørgsmål:

  Jeg har rentetilpasset mine lån, skal jeg så ændre noget hos skat ?

  Svar:

  Hvis din renteudgift er faldet skal du huske at indberette det nye beløb til skat, så du undgår at få et skattesmæk. Størrelsen på et eventuelt skattesmæk afhænger selvfølgelig af låne typen. På et F1 lån er renten faldet til 0,09 procent, hvor den 1. april 2013 lå på 0,87 procent i de første 3 måneder af året og 0,51 procent de sidste 9 måneder af året. Ved et lån på 1 mill. kroner lå renteudgiften i 2013 på 15.440 kr. og rentefaldet betyder at renteudgiften i 2015 ligger på 10.910 kr. så hvis du ikke reagerer og indberetter til skat, vil du få en ekstra regning på 1.520 kr.